Америчка министарка финансија стигла у посету Пекингу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 13:18

Америчка министарка финансија стигла у посету Пекингу

Америчка министарка финансија Џенет Јелен данас је допутовала у Пекинг на састанке са кинеским званичницима, у оквиру напора да се оживе затегнути билатерални односи. Фото: Танјуг/Pedro Pardo/Pool Photo via AP Јелен ће се сутра састати са кинеским премијером Ли Ћијангом, бившим потпредседником >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Лиу Хеом и америчким бизнисменима, наводи Ројтерс.
Неименовани извори агенције наводе да ће министарка САД са њима разговарати о казненим мерама које је Кина увела против америчких фирми.
Поред тога, пише АП, Јелен ће се током посете фокусирати и на стабилизацију глобалне економије, али истовремено ће се успротивити кинеској подршци Русији у њеној агресији на Украјину. Агенција наводи да Јелен неће имати састанак са кинеским председником Си Ђинпингом са којим се прошлог месеца састао државни секретар САД Ентони Блинкен.
Блинкен и Си су се сагласили да је потребно стабилизовати америчко-кинеске односе, али нису успели да постигну договор о побољшању комуникације између две војске. Уочи посете Пекингу, Јелен је истакла да владе две земље „могу и морају да пронађу начин да живе заједно“, упркос затегнутим односима.
Dalaj Lama proslavio 88. rođendan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Америчка министарка финансија стигла у посету Пекингу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.