Мелони и Моравјецки на истим позицијама по питању нерегуларних миграција

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 12:50

Мелони и Моравјецки на истим позицијама по питању нерегуларних миграција

Током конвенције европских конзервативаца и реформиста (ЕЦР) у Варшави, италијанска премијерка Ђорђа Мелони имала је исте ставове ко и њен пољски колега Матеуш Моравјецки, због чињенице да као два лидера из земаља на спољним границама европског блока разумеју проблеме који >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потичу од нерегуларних миграција. Фото: Танјуг/AP Photo/Czarek Sokolowski Од 5. до 9. јула, у Варшави се одржава конвенција ЕЦР – групе у Европском парламенту којој припадају Браћа Италије (ФДИ) и Право и правда (ПиС), пренео је бриселски портал Еурактив.
„Мој једини циљ је да ојачамо нашу политичку породицу, морац́емо да будемо одлучни после европских избора, а ја сам фокусирана на овај изазов“, рекла је јуче Мелони након што је именована за председника ЕЦР.
Конференција у Варшави била је прилика да се сретне са пољским савезником Моравјецким, који је рекао „не“ реформи правила о миграцијама и правима на азил коју је недавно одобрио Европски савет. Имиграциони чвор је превазиђен када је Мелони истакла да је позиција Рима и Варшаве „у основи иста: желимо да зауставимо илегалну имиграцију“.
Мелони је навела да постоји „заједничка позиција“ у „свим или скоро свим питањима“, толико да је у Европским саветима „довољан поглед“ да се међусобно разумеју. Њен пољски колега је поделио њена осећања, изјављујући да „разуме став Италије да спољне границе (ЕУ) буду заштићене што је јаче могуће“, што је, како је рекао и став Пољске.
Он је истакао да се Италија и Пољска, две земље на спољним границама европског блока, „веома добро разумеју и разумеју проблеме који произилазе из нерегуларних миграција“.
Prosečna temperatura na Zemlji na rekordno visokom nivou tri dana zaredom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мелони и Моравјецки на истим позицијама по питању нерегуларних миграција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.