Вучић: Србија се налази у до сада најтежој ситуацији на КиМ, не својом кривицом

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 12:31

Вучић: Србија се налази у до сада најтежој ситуацији на КиМ, не својом кривицом

Председник Александар Вучић изјавио је данас у обраћању јавности да се Србија налази у до сада најтежој ситуацији по питању КиМ и то не својом кривицом, као и да је у току етичнко чишћење Срба са КиМ које спроводи приштински режим. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Јуче смо имали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разговоре са европским представником у дијалогу са Приштином Мирославом Лајчаком и ЕУ је покушала колико је могуће да затражи и захтева неку врсту деескалације. Србија је испунила апсолутно све што се од ње тражило да би дошло до ескалације, али до тога не долази зато што режим у Приштини то не жели“, рекао је Вучић у Председништву Србије.
Казао је да до тога не долази и зато што још неки подржавају Приштину у томе. „Данас се наша земља налази у најтежој ситауцији, не својом кривицом, неодговорношћу и неозбиљношћу, као и не својом жељом да не буду сачувани стабилност и мир, већ свакодневним активностима режима у Приштини“, рекао је Вучић.
Казао је да томе доприносе и они који на то ћуте и гледају благонаклоно акције које спроводи Приштина. Оно што бих назвао тихим и не сасвим тихим етичким чишћењем Срба на КиМ, који ваљда немају право да ту живе ако се нису заклели Куртију, рекао је Вучић и додао да је на срећу таквих Срба мало на КиМ.
Vučević uručio ukaze o unapređenjima i postavljenjima oficirima Vojske Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Србија се налази у до сада најтежој ситуацији на КиМ, не својом кривицом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.