Париз: Марин ле Пен осуђује мржњу младих насилника према Француској

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 12:01

Париз: Марин ле Пен осуђује мржњу младих насилника према Француској

До сада је била веома дискретна, али након пет ноћи урбаног насиља после смрти 17-годишњег Нахела, убијеног током полицијске провере у Нантеру, председница посланичке групе странке Национално окупљање у парламенту Марин ле Пен коначно је прекинула медијску тишину. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Christophe Ena Одмах после трагедије, она је само осудила у ходнику скупштине „неодговоран“ однос шефа државе, пренео је француски лист „Фигаро“.
„Нереди које смо доживели су много више узнемирујуће природе од оних из 2005. године“, изјавила је она данас за телевизију Франс 2.
У питању су млади људи који сада „наоружани“ нападају, посебно „мале провинцијске градове који раније нису били мета таквог понашања. Ле Пен је казала да ове насилнике, лишене сваке политичке воље, руководи само „мржња према Француској“.
„Трпели смо потпуно анархично усељавање 40 година, што је довело до феномена издвојености у француском друштву. Наставите да одбијате да видите стварност!“, истакла је она.
Коментаришући изјаву француског министра унутрашњих послова Жералда Дарманена, који је рекао пред Сенатом да постоје људи који би очигледно могли да имају имигрантско порекло, али да је на протестима било много Кевина и Матеа и да је међу 4.000 ухапшених, било мање од 10 одсто странаца, Ле Пен је изјавила да је то лажна реалност.
„Он врло добро зна да се огромна већина људи укључених (у нереде) осећа странцима или су страног порекла“, истакла Ле Пен.
Према њеним речима, ови нереди су још једна илустрација „проблема асимилације у нашој земљи“. Пре неколико дана суђено је стотинама младих насилника, али је изостао кривични одговор јер, како се навела Ле Пен, „изречене казне не примењују“ .
„Испод 18 (година) можеш да радиш шта хоћеш, никад ти се ништа не деси. Због тога је председник Националног окупљања Жордан Бардела упутио писмо полицији и жандармима да се стане на крај мањинским изговорима. „Морамо стати на крај потпуној некажњивости малолетника. То је хормон раста за делинквенцију“, додао је он.
Ле Пен је, такође, подсетила родитеље прекршилаца на „њихове обавезе“.
„Ако њихова деца почине тако тешке злочине, морају знати да више неће бити националне солидарности“, инсистирала је она. Са тиме се слажу и посланици странке Републиканаца, чији је лидер Ерик Сиоти у среду је поднео предлог закона о укидању породичних додатака родитељима преступника.
Dalaj Lama proslavio 88. rođendan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Париз: Марин ле Пен осуђује мржњу младих насилника према Француској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.