Лукашенко: Пригожин није у Белорусији, већ у Санкт Петербургу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 10:44

Лукашенко: Пригожин није у Белорусији, већ у Санкт Петербургу

Шеф приватне војне компаније“Вагнер“ Јевгениј Пригожин није у Белорусији, већ у Санкт Петербургу, изјавио је данас белоруски председник Александара Лукашенко. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko „Што се тиче Јевгенија Пригожина, он је у Санкт Петербургу. Где је јутрос? Можда је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ујутро отишао у Москву“, рекао је Лукашенко у сусрету с новинарима.
Додао је да су, према обавештењима која је јутрос добио, борци „Вагнера“ у логорима у које су дошли након повлачења са фронта ради опоравка, преноси Белта.
Лукашенко је рекао да се „Вагнер”, ако буде распоређен у Белорусији, „може користити за одбрану земље“.
„Мене апсолутно није брига и не бринем да ћемо распоредити одређени број ових бораца. Штавише, они ће бити распоређени под одређеним условима. Главни услов је да, ако треба да користимо ову јединицу за одбрану државе, одмах ће се активирати“, навео је Лукашенко. Белоруски лидер је 27. јуна потврдио да је Пригожин стигао у Белорусију, након прекинуте побуне у Русији.
Лукашенко је 24. јуна водио преговоре са Пригожином како би окончао оружану побуну и марша на Москву.
Преговори су трајали цео дан, а као резултат тога, стране су сагласиле да је неприхватљиво крвопролиће на територији Русије.
Пригожин је прихватио предлог белоруског лидера о заустављању напредовања Вагнерових оружаних јединица преко територије Русије и о даљим корацима за деескалацију тензија.
SAD: Ruski borbeni avioni leteli „opasno blizu“ američkih dronova iznad Sirije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Пригожин није у Белорусији, већ у Санкт Петербургу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.