САД: Руски борбени авиони летели „опасно близу“ америчких дронова изнад Сирије

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 10:38

САД: Руски борбени авиони летели „опасно близу“ америчких дронова изнад Сирије

Руски борбени авиони летели су „опасно близу“ неколико америчких дронова изнад Сирије, испаливши ракете и приморавши дронове „МК-9 репер“ да предузму „маневре избегавања“, саопштило је америчко ваздухопловство. Фото: Танјуг/U.S. Air Force via AP Централна команда америчких ваздухопловних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << снага објавила је снимак сусрета, који се догодио у среду, на којем се види руски ловац СУ-35 како се приближава америчком дрону, а касније је приказано неколико ракета које су се кретале на путањи лета дрона.
Генерал-потпуковник Алекс Гринкевич, командант америчких ваздухопловних снага на Блиском истоку, рекао је да су три америчке беспилотне летелице деловале изнад Сирије у мисији против припадника Исламске државе када су се три руска авиона приближила дроновима.
Он је навео да су се руски војни авиони понашали „непрофесионално“ док су били у интеракцији са америчким дроновима и оценио да те акције угрожавају безбедност америчких и руских снага, пренео је АП. Гринкевич је позвао руске снаге у Сирији да се придржавају стандарда професионалних ваздухопловних снага.
Око 900 америчких снага распоређено је у Сирији да раде са сиријским демократским снагама предвођеним Курдима које се боре против милитаната Исламске државе.
U Pekingu obustavljeni radovi na otvorenom zbog rekordnih vrućina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Руски борбени авиони летели „опасно близу“ америчких дронова изнад Сирије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.