Јужна Кореја уводи систем против дронова на војне и владине објекте

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 10:01

Јужна Кореја уводи систем против дронова на војне и владине објекте

Јужна Кореја планира да интегрисани одбрамбени систем за сузбијање непријатељских беспилотних летелица први пут уведе на кључне војне и владине објекте, рекли су данас званичници. Фото: Unsplash/nardly Програм за набавку јужнокорејске одбране (ДАПА) недавно је на свом сајту поставио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обавештење о пројекту вредном 48,5 милијарди долара.
У оквиру пројекта, ДАПА настоји да купи систем против дронова од локалне компаније којим ће управљати војска, морнарица и ваздухопловство, а примаће понуде до 8. августа, објавио је Јонхап.
Очекује се да ће систем моћи да открије мале беспилотне летелице и неутралише их ометањем њихових сигнала.
Пет севернокорејских беспилотних летелица прешло је прошлог децембра преко међукорејске границе, при чему је један од њих пробио забрану зоне лета у близини председничке канцеларије у Сеулу.
Јужна Кореја је од тада уложила напоре да појача мере против дронова, а војска планира да покрене операције команди дроновима касније ове године.
Planovi Japana za ispuštanje otpadne vode iz Fukušime u skladu sa IAEA

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јужна Кореја уводи систем против дронова на војне и владине објекте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.