Кина: Два брода руске морнарице у Шангају ради заједничких војних вежби

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 09:35

Кина: Два брода руске морнарице у Шангају ради заједничких војних вежби

Два брода руске морнарице бораве у седмодневној посети највећој кинеској луци, Шангају, ради извођења заједничких војних вежби са кинеском морнарицом. Фото: Pixabay/glaborde7 Заједничке вежбе обухватиће и поморску потрагу и спасавање, известио је данас војни канал руске државне телевизије.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Фрегате из доба хладног рата „Громки“ и „Отлични“ стигле су у среду у Шангај, пренео је АП. Посета је уследила након састанка кинеског министра одбране Ли Шангфуа и шефа руске морнарице адмирала Николаја Јевменова у понедељак у Пекингу.
Ли је рекао Јевменову да се Кина нада повећаној сарадњи и заједничким вежбама, обукама и патролама да би одбрамбене везе две земље достигле „нови ниво“, саопштило је кинеско министарство одбране.
Кина има највећу морнарицу на свету и знатно надмашује руску морнарицу и по величини и по техничким способностима, преноси америчка агенција. Флоте две земље одржале су низ вежби и заједничких маневара од почетка руске инвазије на Украјину, као и ваздушне снаге.
Planovi Japana za ispuštanje otpadne vode iz Fukušime u skladu sa IAEA

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина: Два брода руске морнарице у Шангају ради заједничких војних вежби се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.