Интеграција имиграната у Бечу боља него што се очекивало

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 09:33

Интеграција имиграната у Бечу боља него што се очекивало

Заједнички суживот у Бечу функционише боље него што се мислило, показала је студија коју је недавно спровео Град Беч. Експерт за интеграције Kenan Güngör изјавио је да је позитивно изненађен резултатима студије. Фото: Wikimediacommons/Mstyslav Chernov Главни град Аустрије је последњих 20 година >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << порастао за трећину. Око 400.000 људи више живи у Бечу и то се осећа на сваком кораку. По мишљењу социолога и експерта за миграције, важно је да се деца заједно социјализују. Ту се показао као добар концепт социјалне измешаности у Бечу, као што је пример у станоградњи у власништву Града.
У Бечу се имиграција увек одвијала у самом центру града. Тако су имигранти који долазе у Беч добро интегрисани у друштво. Према спроведеној студији Бечлије оцењују заједнички суживот са придошлим суграђанима у већем делу позитивно, што се одражава и у пословном свету или на тржишту рада – ипак сматрају да је тренутно довољан број новопридошлих.
Према мишљењу вицеградоначелника Кристофа Видеркера студија је показала да је знање немачког језика основа успешне интеграције миграната. Град Беч нуди бројне могућности подршке, као на пример бесплатне курсеве немачког језика за ученике током летњих месеци, подстицај за родиитеље, пројекат превенције радикализације, превенција насиља у средњим школама и др. Студија је такође показала да позитиван утицај миграција на квалитет живота у Бечу и на тржиште рада примећују и они који иначе критикују имиграције.
Конкретно када је реч о имиграцији студија је показала да су Бечлије подељеног мишљења. Више од половине је мишљења, да је превише имиграција.
Zaposleni u Beču i dalje u velikoj meri rade od kuće

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Интеграција имиграната у Бечу боља него што се очекивало се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.