Почели радови на реконструкцији Основне школе „Владислав Рибникар“

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 09:20

Почели радови на реконструкцији Основне школе „Владислав Рибникар“

Радови на реконструкцији Основне школе „Владислав Рибникар“ почели су јутрос, јавио је репортер Танјуга са лица места. Фото: Танјуг/Марко Ђоковић Мајстори су на терену и раде на реконструкцији ентеријера ове школе у којој се пре мало више од два месеца догодила велика трагедија, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а радови ће трајати до почетка следеће школске године.
Како је раније за Танјуг изјавио министар за јавна улагања у Влади Србије Марко Благојевић, ради се на адаптацији и санацији ентеријера дела објекта школе са улазом из улице Светозара Марковића, које је могуће извести до 1. септембра. „Ради се о радовима које је реално могуће извести за ово време које нам је преостало, до почетка школске године. Ради се о нешто мање од два месеца и то су радови на адаптацији и санацији ентеријера тог дела школе, дела школе са улазом из улице Светозара Марковића“, изјавио је раније за Танјуг министар за јавна улагања Марко Благојевић.
Он је претходно рекао да је школа потврдила да у том делу има места за све ученике и да ће до 1. септембра бити урађено све што је неопходно како би деца почела да похађају наставу у једном пристојном, чистом објекту.
Како је објаснио, ради се о објекту који је у веома лошем стању, у који деценијама није улагано због чега га је и раније град изабрао, заједно са још једном школом, за пројекат комплетне реконструкције.
Додао је да је уговарању овог посла претходило спровођење поступка јавне набавке, у коме је учествовало 11 компанија, које су биле груписане у седам понуда, а изабрана је по цени најповољнија понуда. Цена радова је 18 милиона динара. Меморијални центар је, према његовим речима, предмет разговора и биће урађено оно што буде исход тих разговора, и додао да је извесно да ће меморијал бити направљен, а о томе како ће изгледати и самом концепту кључну реч ће дати породице жртава.
У школи „Владислав Рибникар“ 3. маја је 13-годишњи ученик убио осморо школских другова и радника обезбеђења, док је једна девојчица накнадно преминула од нанетих повреда.
Vučić se danas obraća javnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почели радови на реконструкцији Основне школе „Владислав Рибникар“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.