Зеленски: Желео сам да контраофанзива почне раније и тражио оружје за то

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 08:28

Зеленски: Желео сам да контраофанзива почне раније и тражио оружје за то

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је желео да украјинска контраофанзива почне раније и да је позивао западне савезнике да Украјини испоруче оружје да би се то омогућило. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Зеленски је рекао у среду да контраофанзива сада иде споријим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << темпом због тога што је почела касније и због тога што је Русија учврстила одбрану.
Зеленски је за CNN истакао да је захвалан САД као лидеру у подршци Украјини, али је додао да је био рекао и америчким и европским лидерима да Украјина жели да почне раније контраофанзиву и да је за то потребна њихова помоћ у оружју и опреми.
У појединим деловима земље украјинска војска не може „ни да помисли да започне“ нападе јер нема одговарајуће оружје, напоменуо је Зеленски, наводећи да је већи део територије сада миниран.
Зеленски је рекао да су Руси добили додатно време да поставе више мина и припреме своје одбрамбене линије, што је довело до успоравања украјинске контраофанзиве.
Zaharova: Ukrajina planira napad na Zaporožje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Желео сам да контраофанзива почне раније и тражио оружје за то се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.