Бајден: Веома важно да се Шведска придружи НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 07:45

Бајден: Веома важно да се Шведска придружи НАТО

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је данас, током састанка са шведским премијером Улфом Кристерсоном у Белој кући, да је веома важно да се Шведска придружи НАТО. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci „Сједињене Државе у потпуности подржавају чланство Шведске у НАТО-у. Шведска ће нашу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Алијансу учинити јачом и има исти систем вредности који имамо ми у НАТО-у. Са нестрпљењем се радујемо вашем чланству“, рекао је Бајден Кристерсону, преноси Блумберг.
Он је додао да је шведски премијер „цењен пријатељ“ Вашингтона.
Кристерсон је одговорио да „веома цени снажну подршку“ САД придруживању Шведске НАТО, преноси АП. Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је недавно изјавио да та земља неће одустати од противљења уласку Шведске у НАТО, уколико не буде престала да пружа уточиште припадницима курдских група које Анкара сматра терористичким.
Да би нека земља ушла у НАТО, то морају да прихвате све државе чланице.
Tela vlade SAD ne smeju da utiču na društvene mreže da moderiraju sadržaj objava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Веома важно да се Шведска придружи НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.