Предавање „Доручак са астронаутом“ у Галерији Матице српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 07:26

Предавање „Доручак са астронаутом“ у Галерији Матице српске

Предавање Доручак са астронаутом, као пратећи програм манифестације Лето на Тргу галерија, одржаће се у четвртак, 6. јула у Галерији Матице српске, са почетком у 21 час. Предавање ће водити проф. др Симона Чупић, историчарка уметности. Фото: PrtSc/www.galerijamaticesrpske.rs Професорка Симона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Чупић боравила је током претходне године као Фулбрајтова стипендисткиња на Универзитету Рајс у Хјустону — у „комшилуку НАСА-е“.
Са публиком ће поделити утиске о посетама овом комплексу, детаље разговора о Земљи и свемиру на доручку са астронаутом Риком Хибом, као и делове својих истраживања о начину на који је „трка за свемир“ виђена у уметности и популарној култури. Уз обиље фотографија путоваћемо изван орбите, разговарати о прошлости и будућности свемирског програма, сетити се Белке, Стрелке и других животиња-пионира у свемиру и заједно трагати за речима које ће изговорити први Земљанин који ће крочити на Марс.
Stručna vođenja kroz atraktivnu novu izložbu na engleskom jeziku u Galeriji Matice srpske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање „Доручак са астронаутом“ у Галерији Матице српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.