Немачки канцелар Шолц наговестио више улагања у чипове

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 07:11

Немачки канцелар Шолц наговестио више улагања у чипове

Немачки канцелар Олаф Шолц наговестио је данас пред парламентом више улагања у чипове у Немачкој. Фото: Michael Kappeler/dpa via AP Говорећи недавним пројектима произвођача чипова Интел и Инфинеон, Шолц је је Бундестагу, доњем дому немачког парламента, рекао да „зна за планове немачких >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << компанија и многих других“ које ће улагати у полупроводнике у Немачкој, преноси Ројтерс.
„Многи људи широм света су схватили да морамо да постанемо отпорни и да постоје одређене индустрије које нужно треба да се налазе овде у Европи и у Немачкој“, изјавио је Шолц.
Он се није сложио са тврдњом да Немачка губи своју привлачност као локација за улагање, позивајући се на недавне инвестиције великих компанија.
Интел је прошлог месеца најавио да ће уложити више од 30 милијарди евра у развој две фабрике за производњу чипова у Магдебургу.
Берлин такође разговара са тајванским ТСМЦ и шведским произвођачем батерија за електрична возила Нортволт, пошто жели да ове компаније започну производњи у Немачкој.
Немци су већ убедили компанију Тесла да у њиховој земљи изгради своју прву гигафабрику, наводи британска агенција.
Кина је јуче објавила да ће увести контролу над извозом галијума и германијума, метала који се користе у производњи чипова, а Немачка спада међу главне увознике ове врсте робе.
U toku poreska kontrola Mete zbog načina pristupa Fejsbuku i Instagramu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки канцелар Шолц наговестио више улагања у чипове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.