Ђедовић посетила домаћинство Јовановић које је било угрожено поплавама

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 19:43

Ђедовић посетила домаћинство Јовановић које је било угрожено поплавама

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић посетила је данас у Краљеву домаћинство Јовановић које је било угожено недавним поплавама и са домаћином Миланком Јовановићем обишла две стамбене јединице чија је санација већ почела. FOTO TANJUG/ MRE/ EMILIJA JOVANOVIÆ/ nr Из Министарства >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рударства и енергетике су саопштили да је Комисија за процену штете већ била на терену и проценила да су оштећења друге категорије.
„Драго ми је што је Комисија за процену штете већ завршила посао и што ће домаћину током јула бити исплаћена помоћ. Последњих година значајна средства уложена су у одбрану од поплава, градњу насипа, ојачавање бедема и регулацију водотокова. Нажалост, природа је још једном показала своју непредвидљиву ћуд и поручила нам да морамо да радимо још више“, изјавила је Ђедовић.
Додала је да је важно да грађани знају да је држава ту за њих и да увек могу да рачунају на помоћ и подршку.
Министарка је подсетила и да је Влада Републике Србије усвојила Државни програм помоћи и обнове оштећених породичних и стамбених објеката и да је он већ почео са примерном.
Комисије за процену штете урадиле су значајан посао, па се ускоро очекују и прве исплате, закључили су у саопштењу Министарства рударства и енергетике.
Vesić: Izveštaj o radu ministarstva usvojen jednoglasno

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђедовић посетила домаћинство Јовановић које је било угрожено поплавама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.