Папа Фрања оснива „Комисију за новомученике“

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 19:15

Папа Фрања оснива „Комисију за новомученике“

Папа Фрања оснива „Комисију за новомученике“, наводи се у његовом писму које је Ватикан данас објавио. Фото: AP/Gregorio Borgia Циљ радне групе биће да направи „каталог“ свих хришћана који су пролили своју крв због исповедања Христа, преноси Ватикан Њуз.
„Мученици у цркви су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сведоци наде која долази из вере у Христа и подстичу на истинско милосрђе. Нада одржава живим дубоко уверење да је добро јаче од зла јер је Бог у Христу победио грех и смрт“, написао је папа.
Додаје се да су мученици бројнији у „нашем времену него у првим вековима“.
„То су бискупи, свештеници, посвећени мушкарци и жене, лаици и породице, који су у различитим земљама света, даром свог живота, приносили врховни доказ доброчинства“, поручио је папа Фрања.
У писму се наглашава да циљ ове иницијативе није успостављање новог критеријума за канонско утврђивање мучеништва, већ да се прикупе документована сведочанства мученика.
Додаје се да ће Комисија користити допринос појединих цркава и верских института.
„У свету у коме се понекад чини да зло превладава, сигуран сам да ће израда овог Каталога помоћи верницима да пронађу разлоге за живот и добро“, закључио је папа.
IAEA: Dosad bez tragova eksploziva u Zaporožju, ali je potreban veći pristup

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа Фрања оснива „Комисију за новомученике“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.