Витамински старт за енергичан дан

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 13:01

Витамински старт за енергичан дан

Овакав почетак дана обећава добро расположење и велику енергичност. Фото: Pexels/Alexander Mils Шарен је мени у свету здраве исхране и фит живота.
Међутим, како нам је интернет све чешће главни саветник који нам на ухо рецитује милион рецепата и стилова вођења дијете, често све то направи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << велику пометњу у нашим плановима.
Искуства других као и лична доводе нас до закључка око ког ћете се сигурно сложити – доручак је главни и најбитнији оброк у току дана.
Поред темпирања идеалног времена за јело, битно је размислити шта је најбоље да се нађе на трпези након што смо устали из кревета.
Хајде да те мини-стресове око размишјања о јутарњој трпези заменимо једним добрим, свежим и брзим смутијем.
Смути за доручак Када су оброци укусни попут овог, здрава исхрана је право уживање, а не морање.
Смути је заправо веома здрав избор доручка, код ког се све своди на избору воћкица и поврћа, као и нормалне количине порција.
Када трагате за идеалном комбинацијом састојака за овај оброк, покушајте наћи неки који садржи мање шећера од протеина, влакана и здравих масти како бисте дуже остали сити.
Шта ставити у јутарњи смути? Ово су неки од идеалних састојака: Здраве масти: Ваш омиљени путер од орашастих плодова, кокосово млеко или чиа семенке. Ово чини смути већим задовољством и одржава вас ситим између оброка. Имајте на уму порције, довољно је ставити једну кашичицу.
Протеини и влакна: Грчки јогурт или ваш омиљени протеински прах су лаки начини за прављење протеинских смутија за доручак. Кашика овсене каше додаје влакна, зато обратите пажњу на њу.
Воће: Воћни смутији за доручак су увек омиљени избор свима! Шрока је палета укуса: банане чине смутије природно слатким, манго и ананас могу сакрити укус зеленила, а воће попут јабуке или лубенице такође може бити укусно. Поиграјте се комбинацијама!
Поврће: Спанаћ, кељ, авокадо, шаргарепа, па чак и цвекла могу се додати у смутије.
Течност: Можете користити и сок (обавезно то радите у умереним количинама, јер сок има много шећера, али мало влакана), разне врсте млека, кокосову воду или чак обичну воду. Наравно, неутралнији јогурт или незаслађена млека су такође добродошла.
Овај напитак/оброк је одличан за мршављење, када се у њега убаце састојци са мање шећера. Али, свакако је и више него пожељан да се конзумира ујутру, због енерије које вам пружа, витамина, а и добар је покретач метаболизма.
Будите сити у свом фитнес стилу!
Koja konzervirana hrana je najgora za naše zdravlje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Витамински старт за енергичан дан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.