Стручна вођења кроз атрактивну нову изложбу на енглеском језику у Галерији Матице српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 11:00

Стручна вођења кроз атрактивну нову изложбу на енглеском језику у Галерији Матице српске

Велики музички фестивал „Exit“ у Новом Саду познат је по доброј забави, новим познанствима, великом броју посета из региона, Европе и света, али и одличном проводу. Након ноћног и јутарњег провода на Петроварадинској тврђави, посетите Галерију Матице српске и упознајте се са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ликом Драгише Брашована, најзнаменитијег архитекте! Фото: PrtSc/www.galerijamaticesrpske.rs Кроз вођење на енглеском језику сазнаћете више о лику и делу архитекте Драгише Брашована, његовом приватном животу, као и о три велика пројекта реализована управо у Новом Саду: комплексу Бановине, згради Радничке коморе и Главној пошти.
Стручна вођења кроз ову атрактивну нову изложбу на енглеском језику организују се у периоду трајања „Exit“ фестивала од четвртка, 6. јула до недеље, 9. јула у два термина: 13 и 17 сати. Улазница је 250,00 динара. Галерија Матице српске организује програм „Take a break – feel the Art in The Gallery of Matica srpska“ са жељом да током трајања „Exit“ фестивала промовише уметност и културну баштину која се чува у Галерији Матице српске и на тај начин је приближи страним туристима.
Поред изузетног програма који нуди фестивал, посетиоци имају могућност да се у поподневним сатима упознају са историјом уметности и уживају у пријатном амбијенту Галерије Матице српске.
Изложба Поклон-збирка Драгише Брашована представља преко 100 експоната – слика, скулптура, цртежа, стилског намештаја, дела примењене уметности и документарног материјала које су наследнице овог знаменитог српског архитекте поклониле Галерији.
Изложба пружа посетиоцима сасвим другачији поглед на Брашована као супруга, очуха, естету, љубитеља уметности и пријатеља.
Сви ови предмети, који су били део ентеријера у кући у улици Страхињића бана у Београду, на јединствен начин говоре о укусу и опредељењима знаменитог архитекте, као и о његовом породичном животу.
Његов дом постао је део простора Галерије, њених салона и ходника и самим тим нераскидиви део идентитета музеја.
Radionica za decu „Slikaj i cirkaj“! Slikanje uz sokiće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стручна вођења кроз атрактивну нову изложбу на енглеском језику у Галерији Матице српске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.