Путин: Економски резултати бољи од очекиваних, сви задаци ће бити испуњени

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 10:40

Путин: Економски резултати бољи од очекиваних, сви задаци ће бити испуњени

Економски показатељи Русије су бољи од очекиваних, што даје наду да ће сви предвиђени задаци бити испуњени, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са руским премијером Михаилом Мишустином. Фото: Танјуг/Russian Presidential Press Service via AP Премијер Мишустин је на састанку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао да руска економија наставља опоравак упркос санкцијама, пошто је раст руског БДП-а за пет месеци текуће године био 0,6 одсто, преносе РИА Новости.
Он је истакао да је годишњи раст руског БДП-а у мају био 5,4 одсто, што сматра „посебно важним“.
Мишустин очекује да ће руска економија ове године порасти за више од 2,0 одсто, као и да је покретач овог раста прерађивачка индустрија.
„Инфлација у Русији је почетком јула износила 3,4 одсто, а стручњаци сматрају да годишња инфлација у Русији не би требало да пређе 5,0 одсто“, казао је руски премијер.
Мишустин је саопштио да се стопа незапосленост у Русији тренутно креће између 3,1 и 3,2 одсто.
Poznati nemački trgovački lanac uveo veliku promenu od 1. jula

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Економски резултати бољи од очекиваних, сви задаци ће бити испуњени се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.