Тела владе САД не смеју да утичу на друштвене мреже да модерирају садржај објава

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 09:16

Тела владе САД не смеју да утичу на друштвене мреже да модерирају садржај објава

Амерички савезни судија изрекао је забрану појединим владиним агенцијама и званичницима администрације председника Џозефа Бајдена да се састају и комуницирају са представницима друштвених мрежа како би модерирали њихов садржај. Фото: Pixabay/Pixelkult
Како преноси Ројтерс, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << забрана је уследила као одговор на тужбу републиканских државних тужилаца у Луизијани и Мисурију, који су тврдили да су званичници америчке владе “отишли предалеко“ у настојањима да подстакну душтвене мреже да се “позабаве“ објавама, за које је администрација сматрала да би могле допринети оклевању када је реч о вакцинацији током пандемије ковида 19 или поништити изборе.

У пресуди се наводи да владина тела попут министарства здравља и ФБИ не могу разговарати са представницима друштвених мрежа “ради охрабривања, притиска или подстицања на било који начин на уклањање, брисање, сузбијање или смањење садржаја заштићеним слободом говора“, према клаузули о слободи говора Првог амандмана на Устав САД.
Ројтерс наводи да оваква одлука суда означава “победу републиканаца“ који су тужили Бајденову администрацију, рекавши да користи здравствену кризу изазвану пандемијом ковид19 и претњу дезинформацијама као изговор да обузда ставове који противрече влади.
Амерички званичници навели су да им је циљ сузбијање дезинформација о вакцинама против ковида-19 како би се спречиле смрти оболелих.
Оснивачи Инстаграма представљају нову мрежу Артифакт – као Тик-ток за текстове

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тела владе САД не смеју да утичу на друштвене мреже да модерирају садржај објава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.