Како да се нашминкате ако имате смеђу косу? Једну боју треба посебно да избегавате

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 08:00

Како да се нашминкате ако имате смеђу косу? Једну боју треба посебно да избегавате

Шминку можемо да прилагодимо и боји косе. Фото: Pexels/Min an Шминка помаже да се прикрију несавршености на кожи, као и да истакне оно најпривлачније на лицу жене.
Шминка доприноси подмлађеном изгледу и камуфлира умор, али може и да делује супротно томе ако не изаберете праве боје.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Стручњаци кажу да је за жене са смеђом косом најбоље да бирају нијансе теракоте или вишње. Светли ружичасти тонови могу да учине лице бледим и беживотним. Ако користите течни пудер, најбоље је да га испробате на дневном светлу и то на делу између браде и доњег дела образа.
Розе боју треба избегавати на образима, као и на уснама. Ако користите бронзер, водите рачуна да не претерате с количином, јер ће тако мане тена бити додатно наглашене.
Уколико имате плаве очи, немојте пожурити с плавим сенкама. Боље је да их истакнете тамносмеђом или смарагд зеленом сенком. За зеленооке се препоручују виолетне као и смеђе нијансе. За лепотице са смеђом косом и очима, најбољи избор су сенке у боји црног вина или тамнозелене. Тамноплава или црна маскара ће допунити ваш „лоок“.
Као и увек, важи савет да не експериментишете са шминком у данима кад имате неки важан догађај. Не само што можете изгубити доста времена на неуспели мејкап, већ је могућа и алергијска реакција на дотад некоришћене производе.
Sanjali ste prsten

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да се нашминкате ако имате смеђу косу? Једну боју треба посебно да избегавате се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.