Јужна Кореја извукла из мора остатке севернокорејског шпијунског сателита

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 07:46

Јужна Кореја извукла из мора остатке севернокорејског шпијунског сателита

Јужнокорејска војска саопштила је данас да је из мора извукла остатке севернокорејског шпијунског сателита, као и да он није имао капацитет за војну употребу. Фото: Танјуг/AP/Im Byung-shik/Yonhap
Војска је прошлог месеца пронашла делове ракете коришћене у севернокорејском неуспелом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лансирању првог војног сателита, у којем су се носач и терет срушили у море убрзо након полетања, пренео је Ројтерс.

„После детаљне анализе главних делова лансираног севернокорејског сателита, јужнокорејски и амерички стручњаци проценили су да они уопште нису имали никакву војну корист као извиђачки сателит“, наводи се у војном саопштењу из Сеула.
Јужнокорејска војска прецизирала је да је у среду завршила с операцијама извлачења сателита, које су почеле одмах пошто се срушио код западне обале Јужне Кореје 31. маја.
САД траже састанак Савета безбедности због покушаја Северне Кореје да лансира сателит

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јужна Кореја извукла из мора остатке севернокорејског шпијунског сателита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.