Вучић са Лајчаком о ситуацији на Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 07:01

Вучић са Лајчаком о ситуацији на Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић састаће се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника републике. Фото: Танјуг/Тара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Радовановић
Састанак је заказан у 11 сати у згради Генералног секретаријата председника Републике.

Лајчак је јуче боравио у Приштини, где се састао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, а после састанка је изјавио да Београд и Приштина морају да наставе напред “уз поштовање три тачке“, односно уз деескалацију ситуације, нове изборе и повратак дијалогу о нормализацији односа.
Лајчак се претходно састао са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, а разговарао је и са командантом Кфора, генералом Анђелом Микелеом Ристучом и шефом Делегације ЕУ у Приштини Томашом Суниогом.
Ово је друга посета Мирослава Лајчака Београду и Приштини у последњих месец дана.
Лајчак је почетком јуна посетио Београд и Приштину заједно са специјалним америчким изаслаником за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.
Вучић: Лаж Приштине да су натерали Данила да скине мајцу – Предаја није опција

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић са Лајчаком о ситуацији на Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.