Руско министарство: Напад дроном на Москву не би био могућ без САД и НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 21:19

Руско министарство: Напад дроном на Москву не би био могућ без САД и НАТО

Напад дроном на Москву не би био могућ без помоћи САД и НАТО Кијеву, саопштено је данас из руског Министарства спољних послова. Фото: Танјуг/AP Photo “Овакви напади не би били могући без помоћи кијевском режиму из САД и њихових савезника из НАТО-а, који га и даље опремају оружјем, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << укључујући беспилотне летелице, обучавају оператере дронова и пружају обавештајне информације неопходне за чињење таквих злочина. Све то чини Вашингтон и његове сателите саучесницима у припреми и спровођењу терористичких аката које Кијев планира и спроводи западним новцем уз коришћење западног наоружања“, наводи се у саопштењу које је пренела РИА Новости.
Министарство одбране Русије саопштило је претходно да је руска противваздушна одбрана јутрос спречила покушај Украјине да са пет дронова изведе напад на објекте у Москви и Московској области, оценивши да је у питању терористички напад.
У саопштењу се прецизира да је руска ПВО уништила четири украјинска дрона на територији Нове Москве, а да је пети дрон онеспособљен и срушен средствима радиоелектронске борбе на територији Одинцовског округа у Московске области.
У саопштењу се додаје да у осујећеном терористичком нападу није било жртава и материјалне штете.
SB UN će održati hitnu sednicu zbog spaljivanja Kurana u Stokholmu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руско министарство: Напад дроном на Москву не би био могућ без САД и НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.