Макрон: Надам се да је врхунац нереда прошао

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 19:43

Макрон: Надам се да је врхунац нереда прошао

Француски председник Емануел Макрон изјавио је данас да верује да је прошао врхунац нереда широм земље, изазваних полицијским убиством 17-годишњег младића алжирског порекла у париском предграђу Нантер. Фото: Танјуг/AP/Ludovic Marin Говорећи на састанку са више од 200 градоначелника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << области погођених немирима, Макрон је истакао да је и даље потребан опрез.
“Да ли је затишје трајно? Треба бити опрезан, али врхунац који смо доживели последњих дана је прошао“, рекао је он, преноси Би-Би-Си.
Градоначелници широм Француске одржали су у понедељак демонстрације позивајући на прекид насиља након што су нападачи покушали да запале кућу Винсента Жанбруна, управника једног од предграђа Париза, и испалили ракете на супругу и децу тог званичника док су бежали.
Макрон је данас рекао градоначелницима да имају његову “пуну подршку“ и да ће им “дати одговоре“ на догађаје од прошле недеље.
Нереде широм Француске изазвало је убиство 17-годишњег Нахела М.
У нередима је повређено више људи, укључујући и полицајце, док је на стотине људи ухапшено, док је, према проценама, само у париском региону јавном превозу причињена штата од више милиона евра.
Полицајац који је пуцао на Нахела М током саобраћајне контроле оптужен је за убиство, док он тврди да је пуцао јер је сматрао да му је живот у опасности.
SB UN će održati hitnu sednicu zbog spaljivanja Kurana u Stokholmu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон: Надам се да је врхунац нереда прошао се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.