Брнабић: Лопта у дворишту Приштини за повратак дијалогу, хапшења Срба да престану

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 18:47

Брнабић: Лопта у дворишту Приштини за повратак дијалогу, хапшења Срба да престану

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас у Бриселу да је „лопта у дворишту“ Приштине када је реч о повратку дијалогу о КиМ, као и да је неопходно да се, пре свега, престане са малтретирањем и хапшењем Срба на КиМ без икакавих доказа.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучковић Брнабић је истакла и да је потребно спровести повлачење специјалних јединица тзв. косовске полиције са севера КиМ.
На питање новинара да ли је било захтева од европских званичника данас у Бриселу за хитну деескалацију и повратак дијалогу и да ли су помињани рокови за нове изборе на северу КиМ, премијерка је, након учешћа на панел дискусији у организацији медијске платформе „Еурактив Србија“, на тему „ДА, АЛИ…: Визија будућности Србије у Европској унији“, рекла да су се чули ти захтеви, али да је то нешто о чему се још прича.
„Зато и долази Лајчак у Београд и о томе је и председник Вучић разговарао са премијерима Рутеом и Бетелом. Разговарали смо о томе и још немамо ништа финално, нити неке временске одреднице или тачно шта је све потребно да се уради, али свакако је лопта у дворишту Приштине“, истакла је Брнабићева.
Истакла је да је пре свега, неопходно да престане малтретирање и прогон Срба на КиМ и арбитрарна хапшња и привођења без икаквих доказа, као и малтетирања и тортуре над људима који су потпуно невини.
Премијерка је нагласила да сви имају доказе да су Срби који се приводе и хапсе потпуно невини, па чак и Еулекс и Приштина.
Брнабићева је рекла да је потребно на северу КиМ довести ситуацију у нормалу и цивилизацијске оквире.
Mali: Dobra saradnja sa Nemačkom razvojnom bankom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Лопта у дворишту Приштини за повратак дијалогу, хапшења Срба да престану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.