Да ли знате зашто корпа за веш има рупе?

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 15:01

Да ли знате зашто корпа за веш има рупе?

Нека истраживања су показала да жене проводе највише времена на прање, пеглање и савијање веша од свих кућних послова. И док једни уживају, за друге је овај кућни посао права ноћна мора. Фото: Pixabay/ Pexels Без обзира да ли припадате првој или другој групи, у кући сигурно имате бар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << једну корпу за веш коју користите да мокру одећу из машине за прање веша пребаците на место где желите да је сушите. Овај сасвим обичан алат за домаћинство има рупе по целој површини и обично је направљен од пластике.
Наше мајке и баке користиле су плетене корпе од трске, такође покривене рупама. Масовна производња претворила је трску у пластику, али један детаљ је остао до данас, а то су рупе.
Ништа у животу није случајно, укључујући и присуство рупа у корпи за веш, а у наставку прочитајте зашто су корисне и каква је заправо њихова улога.
Због тежине Мокра одећа је прилично тешка, а то ће потврдити и све жене које морају да се пењу уз степенице да би однеле веш на сушење или прање. Главни разлог зашто корпа за веш има рупе је да олакша руковање и подизање. Сама пластика је прилично лагана, а када се пробије постаје још лакша. То је пре свега разлог зашто произвођачи буше рупе у скоро свим корпама за мокри веш, као и у онима у које скупљамо прљав веш.
Због непријатног мириса Други разлог је проток ваздуха. Мокра одећа има тенденцију да покупи веома непријатан мирис ако дуго седи на гомили. То је позната прича (као и познати мирис) са којом сте се сигурно сусрели барем једном. Рупе на корпи за опрани и прљави веш омогућавају проток ваздуха кроз предмет и тако чувају свежину одеће. На пример, у корпи за прљав веш која нема рупе, непријатан мирис зноја може бити повећан.
Ovaj jednostavan trik smiriće vašu kožu nakon brijanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате зашто корпа за веш има рупе? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.