Италија замрзла имовину руских олигарха у вредности од две милијарде евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 14:52

Италија замрзла имовину руских олигарха у вредности од две милијарде евра

Италија је од почетка руске инвазије на Украјину замрзла имовину руских олигарха у вредности од око две милијарде евра, саопштила је данас централна Банка Италије. Фото: Wikimediacommons/ThePhotografer У свом годишњем извештају, одељење Банке Италије за борбу против прања новца (УИФ) саопштило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да се ова бројка односи на период до краја јуна, преноси Ројтерс.
Директор УИФ Енцо Серата је рекао да је у склопу санкција против Русије замрзнута и имовина финансијских холдинга, у вредности око 330 милиона евра, који су повезани са 80 особа које су блиске властима у Кремљу.
Италија је, између осталог, замрзла банкарске рачуне, луксузне виле, јахте и аутомобиле богатих Руса, који су пре почетка сукоба у Украјини радо куповали некретнине на екслузивним локацијама, као што су језеро Комо, Сардинија, Тоскана или обала Лигурије.
Неки руски олигарси су поднели жалбе на ове мере италијанске владе, а један од њих је руско-узбекистански тајкун Алишер Усманов, коме је Рим замрзао имовину у вредности од 80 милиона евра.
NATO produžio mandat Stoltenbergu do 1.oktobra 2024.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија замрзла имовину руских олигарха у вредности од две милијарде евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.