Кина отказала посету Жозепа Бореља

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 14:13

Кина отказала посету Жозепа Бореља

Кина је отказала посету шефа европске дипломатије Жозепа Бореља тој земљи, у којој је требало да борави наредне недеље, саопштила је данас портпаролка за спољне послове и безбедносну политику Европске комисије Набила Масрали. Фото: Танјуг/АР/Jean-Francois Badiasнју „Нажалост, колеге >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Кине обавестиле су нас да предвиђени датуми следеће недеље више нису могући и да сада морамо да тражимо алтернативе“, навела је Масрали у писаној изјави за Ројтерс.
Амбасадор ЕУ у Пекингу Хорхе Толедо претходно је најавио да ће Борељ допутовати у Пекинг 10. јула и састати се са шефом кинеске дипломатије Ћин Гангом.
Толедо је на Светском мировном форуму у Пекингу рекао да ће Борељ током посете разговарати о „стратешким питањима“, укључујући питања људских права и рата у Украјини, наводи се у аудио-снимку који су раније данас поделили организатори.
Портпарол кинеског министарства спољних послова Мао Нинг рекла је данас новинарима да нема информације о Борељовој посети Кини.
Борељ је у Кину требало да отпутује након високог представника ЕУ за климу Франса Тимермана, који је раније ове недеље боравио у Пекингу где је разговарао о клими, биодиверзитету и заштиту животне средине.
Тимерман и Борељ су у априлу одложили посету Кини након што су били позитивни на корона вирус.
NATO produžio mandat Stoltenbergu do 1.oktobra 2024.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина отказала посету Жозепа Бореља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.