Роба на распродаји мора бити одвојена

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 12:04

Роба на распродаји мора бити одвојена

Шта конкретно значи распродаја робе, када се организује и да ли трговац по закону мора посебно да обележи ту робу? Фото: Unsplash/belart84 Распродаја робе је продаја по нижој цени у односу на претходну цену, у случају престанка пословања трговца, престанка пословања у одређеним објектима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или престанка продаје одређене робе.
Трговац је дужан да физички издвоји робу која је предмет распродаје од продаје робе под редовним условима.
Од објављивања распродаје до краја њеног трајања трговац не сме да наручује и укључује у распродају нове количине робе која је предмет распродаје.
Уколико приметите било какве неправилности које се тичу оглашених снижења, пријаву упутите Тржишној инспекцији, која је надлежна за надзор прописа који се тичу продајних подстицаја. Наглашавамо да су права потрошача иста и када се роба купује по редовној као и сниженој цени.
Уколико имате фискални рачун, односно доказ о куповини, за недостатак који се у периоду од две године појави можете продавцу изјавити рекламацију.
Саветујемо потрошаче да без обзира на снижења куповину не обављају импулсивно већ планирано.
Kupci će imati zaštitu i od veštačke inteligencije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Роба на распродаји мора бити одвојена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.