Милићевић: Никоме се неће отимати стипендије, морамо поштовати препоруку ДРИ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 11:19

Милићевић: Никоме се неће отимати стипендије, морамо поштовати препоруку ДРИ

В.д. министра просвете у Влади Србије Ђорђе Милићевић изјавио је данас да „нико никоме не жели да отима стипендије“, већ се инсистира на правичности у њиховој расподели. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Он је подсетио на налаз Државне ревизорске институције (ДРИ) који је урађен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << крајем прошле године, у коме је утврђено да већи број студената прима више стипендија, иако, када се потпише уговор са Министарством просвете, у њему јасно стоји клаузула да се паралелно са том стипендијом не могу примати друге.
Препоруке ДРИ, како је истакао, Министарство просвете је обавезно да поштује.
„Ситуација је сада таква да осим стипендија Министарства просвете, постоји Доситејева стипендија коју даје Министарство науке и техноилогије, стипендије даје и Министарство спорта као и локалне самоуправе“, рекао је Милићевић гостујући на ТВ Пинк.
Он је додао да ДРИ инсистира само на правичнијој прерасподели при којој би већи број студената добио стипендије, а не да мали број њих добије све стипендије.
То се, према његовим речима, у претходном периоду углавном зато што су конкурси за стипендије расписивани у различитим временским периодима.
„Да би се изашло у сусрет већем броју студената и да би што више њих добило стипендије предложио сам да све институције које дају стипендије приближно у исто време расписују конкурсе за њих“, рекао је Милићевић.
Vučić o neredima u Francuskoj: U potpunosti sam uz francusku vladu i Makrona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милићевић: Никоме се неће отимати стипендије, морамо поштовати препоруку ДРИ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.