Запослени у Бечу и даље у великој мери раде од куће

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 09:32

Запослени у Бечу и даље у великој мери раде од куће

Пандемија вируса корона и забрана кретања уведена због опасности од ширења вируса довели су до изненадног и повећаног рада од куће. Фото: Unsplash/Miguelangel Miquelena Сада након укидања свих мера запослени и даље у великој мери користе могућност рада од куће. Иако теоретски потенцијал >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рада од куће није у потпуности исцрпљен, садашњи развој указује на промену на тржишту рада која је остала. Посебно у великим насељима повећан рад од куће довео је до померања у понашању потрошача.
У прошлости је у Бечу обављање посла од куће имало подређену улогу. И поред благог растућег тренда од 2005. до 2019. године у просеку је око шест одсто несамостално запослених у Бечу више од половине радних дана радило од куће, осталих 14 одсто такође је радило од куће али ређе. Укупно је око 20 одсто запослених користило хомеоффице, док је њих 80 одсто навело да никада није радило од куће.
Ситуација се мења са појавом вируса корона. Године 2020. једна трећина свих испитаника је навела да користи хомеоффице. Временом долази до значајних померања, удео несамостално запослених који раде од куће се смањује, са 24 на 17 одсто, док удео оних који су раније ређе или никада нису радили од куће расте са 13 на 20 одсто.
Тренутно је хомеоффице постао саставни део на тржишту рада. Могућност рада од куће се у огласима за посао у Аустрији од 2019. године петоструко повећао и 2022. године износио 13,9 одсто свих огласа. У Бечу је чак у сваком петом огласу за посао понуђен рад од куће.
Beč planira da do 2040. godine postane klimatski neutralan

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Запослени у Бечу и даље у великој мери раде од куће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.