Нуклеарна електрана Запорожје поново прикључена на далековод

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 08:09

Нуклеарна електрана Запорожје поново прикључена на далековод

Нуклеарна електрана Запорожје поново је прикључена на једини расположиви резервни далековод први пут у четири месеца, известила је данас Међународна агенција за атомску енергију (IAEA). Фото: Танјуг/Russian Defense Ministry Press Service/AP Од почетка марта, електрана се ослањала само на један >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << главни далековод за спољну електричну енергију потребну за хлађење реактора и друге критичне функције нуклеарне безбедности.
Резервна линија је сада под напоном и спремна за напајање станице ако примарни вод постане недоступан или оштећен, преноси Кијев Индепендент.
„Резервни далековод од 330 киловолти (kV) прекинут је 1. марта због оштећења на супротној обали реке Дњепар и обновљен 1. јула“, саопштила је IAEA. Пре рата у Украјини, нуклеарна електрана у Запорожју имала је шест резервних водова и четири главне линије од 750 kV.
Поновно прикључење резервног далековода је позитиван корак, али спољна електроенергетска ситуација у електрани остаје веома рањива, што указује на неизвесну нуклеарну безбедносну ситуацију на тој локацији, рекао је шеф IAEA Рафаел Гроси.
Lukašenko: Veliki otadžbinski rat naučio Beloruse da cene život

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нуклеарна електрана Запорожје поново прикључена на далековод се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.