Зеленски позвао Бајдена да одмах упути позив Украјини за чланство у НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 07:42

Зеленски позвао Бајдена да одмах упути позив Украјини за чланство у НАТО

Украјински председник Володимир Зеленски позвао је америчког председника Џозефа Бајдена да „одмах“ упути позив Украјини за чланство у НАТО-у, чак и ако она може постати чланица тек после завршетка рата са Русијом. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Зеленски је за CNN рекао да Бајден >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „доноси одлуку“ о томе да ли це Украјина бити у НАТО или не.
„Он подржава нашу будућност у НАТО-у“, рекао је Зеленски, али је додао да би позив за чланство у Украјини у овом тренутку веома важан јер би то био велики мотив за украјинске војнике.
Зеленски је додао да разуме да Украјина „никада неће бити у НАТО пре него што се рат заврши“. Да је решавање територијалних спорова „фактор у одлучивању приликом позива држави да се придружи Алијанси“.
„Све разумемо. Али овај сигнал је заиста веома важан. И зависи од Бајденове одлуке“, истакао је Зеленски.
Он је признао тешкоће на фронту, али је рекао да Украјина „постиже напредак“.
НАТО би требало да одржи самит у Литванији 11. и 12. јула, а очекује се да ће једна од тема бити чланство Украјине.
Sijarto: Mađarska i Kuvajt pozivaju na mirovne pregovore u Ukrajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски позвао Бајдена да одмах упути позив Украјини за чланство у НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.