Бетел: Важно да дође до смиривања тензија, подржавамо разговоре

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 21:00

Бетел: Важно да дође до смиривања тензија, подржавамо разговоре

Председник Владе Великог Војводства Луксембурга Гзавијер Бетел изјавио је вечерас да је важно да дође до смиривања тензија на Косову и Метохији и да је деескалација у интересу не само региона већ и у интересу ЕУ. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr „Снажно подржавамо директне разговоре Косова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Србије и конкретне радње“, рекао је Бетел на заједничкој конференицији за новинаре са председником Србије Александром Вучићем и премијером Холандије Марком Рутеом и додао да земље Бенелукса желе да буду од користи и да се на њих може рачунати.
Он је рекао да су са Вучићем имали отворене разговоре и да су разменили мишљења о свим темама, али да је најважније разговарати о тензијама.
Бетел је подсетио да је у овом региону почео Први светски рат, као и да је и последњи рат на континенту био у овом региону.
„Видимо да и даље има нешто што би могло да експлодира, доста је тензија“, рекао је Бетел и истакао да је важно да дође до смиривањања тензија.
Он је рекао да постоји мапа пута које су израдили сшецијални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ, да су речи добре, али дела су још боља и најавио да ће сутра са са Рутеом посетити Приштину.
Vučić: Otvoren razgvor o KiM, preneo sam da sam uplašen zbog neodgovornosti Prištine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бетел: Важно да дође до смиривања тензија, подржавамо разговоре се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.