Пригожин прекинуо ћутање, обећао „даље победе на фронту“

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 19:53

Пригожин прекинуо ћутање, обећао „даље победе на фронту“

У својој првој гласовној поруци од 26. јуна, оснивач „Вагнер групе“ Јевгениј Пригожин рекао је да очекује „даље победе на фронту“, не износећи детаље. Фото: Танјуг/AP Photo/File Порука је објављена на Телеграм каналу Сива зона, повезаном са приватном плаћеничком војном групом „Вагнер“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Кијев индепендент.
„И мислим да смо успели у великом делу“, додао је Пригожин.
Из поруке се не може закључити када је видео снимљен, нити је оснивач Вагнера навео где се тренутно налази, о чему се спекулише и прича од окончања његове побуне против руског војног врха 24. јуна.
Пригожин је 23. јуна покренуо „марш за правду“ против руских војних лидера након што је руска војска наводно гађала Вагнерове трупе у Украјини.
Његови плаћеници су заузели Ростов и марширали 200 километара до Москве, да би нагло прекинули побуну за мање од 24 сата након почетка.
Као резултат споразума између Вагнеровог лидера и Кремља, Пригожину и његовим војницима је дозвољено да оду у Белорусију како би избегли прогон.
Белоруски председник Александар Лукашенко саопштио је да је Пригожин 27. јуна стигао у ту земљу. Међутим, још нема визуелних или других потврда о томе где се шеф Вагнера налази.
Sijarto: Mađarska i Kuvajt pozivaju na mirovne pregovore u Ukrajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пригожин прекинуо ћутање, обећао „даље победе на фронту“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.