Ђоковић победом против Каћина почео одбрану титуле на Вимблдону

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 19:18

Ђоковић победом против Каћина почео одбрану титуле на Вимблдону

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је данас у првом колу победио Аргентинца Педра Каћина резултатом 6:3, 6:3, 7:6 (7:4). Фото: Танјуг/AP Photo/Antonio Calanni Меч је трајао два сата и 14 минута. Ђоковић ће у другом колу играти против Аустралијанца Џордана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Томпсона, који је у првом колу савладао Американца Брендона Накашиму 2:6, 2:6, 6:4, 7:6 (7:4), 6:3.
Томпсон је 70. тенисер света, али никада у каријери није играо против Ђоковића, који је тренутно на другом месту АТП листе.
Ђоковић је лоше ушао у меч, пошто је Каћин први стигао до брејка у трећем гему првог сета. Ђоковић је одмах узвратио рибрејком, а онда се играло гем за гем до вођства српског тенисера од 4:3. Ђоковић је потом заиграо ангажованије и у осмом гему направио брејк, а онда је на свој сервис стигао до 6:3 и вођства од 1:0 у сетовима.
Меч је потом био прекинут због кише. Организатори су прво затворили кров, али меч није могао да буде одмах настављен због клизавог терена. Пауза је трајала скоро 90 минута, а меч је затим настављен под отвореним кровом.
Ђоковић је направио брејк већ на старту другог сета, а онда је држао предност од два гема до вођства од 5:3. Српски тенисер је потом направио нови брејк и дошао до 2:0 у сетовима.
У трећем сету виђена је велика борба, а играло се гем за гем. Победник трећег сета, а уједно и меча одлучен је у тај-брејку који је припао Ђоковићу резултатом 7:4.
Ђоковић брани титулу на Вимблдон, пошто је прошле године у финалу савладао Аустралијанца Ника Кирјоса 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:4).
Вимблдон се игра за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.
Potrebno samo da „dokrajči“ Kaćina: Đoković zna ko mu je naredni rival na Vimbldonu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић победом против Каћина почео одбрану титуле на Вимблдону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.