Мартиновић у Медвеђи: Добри односи Срба и Албанаца гарант су просперитета југа

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 18:57

Мартиновић у Медвеђи: Добри односи Срба и Албанаца гарант су просперитета југа

Министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационог тела Владе Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу, Александар Мартиновић, боравио је данас на југу Србије. Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr Мартиновић је у селу Дедић разговарао са мештанима Рамаданом Јакупијем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Зеном Алијем, чија газдинства се налазе покрај атарских и локалних путева која су уништена током јунских поплава, које су погодиле општину Медвеђа.
Министар је истакао да је неопходно хитно санирати овај путни правац, како би грађани несметано стизали до својих кућа и њива и да је сигуран да ће до краја године то бити и завршено.
Он је поновио да је чврст став председника Србије Александра Вучића и Владе да се подједнако помогне свакој од 56 локалних самоуправа, које су погођене поплавама. „Овде у слози и јединству живе сви добри домаћини, и Срби и Албанци, и једни и други у Србији виде своју отаџбину. Обавезни смо да подједнако помогнемо свима, не само у Медвеђи, него и у Прешеву и Бујановцу, који су такође национално мешовите средине, као и да наставимо да негујемо добре односе између Срба и Албанаца, јер је то једини гарант напретка овог дела Србије“, рекао је Мартиновић, а саопштило ресорно министарство.
На питање да ли ова прва посета југу земље значи да ће он бити присутнији у овим крајевима након именовања на чело Координационог тела за југ Србије, Мартиновић је одговорио потврдно.
Он је навео да је интерес државе да побољшава односе између Срба и Албанаца, који би требало да живе не само једни поред других, него у заједништву.
Мартиновић је нагласио да ће држава уложити више средстава како би млади остали да живе на југу земље, те да су мир, слога и економски напредак овог краја политика коју води и за коју се залаже руководство Србије. Из Министарства подсећају да је штета настала на инфраструктурним објектима у Медвеђи прелиминарно процењена на више од 273 милиона динара, а од тога је, највише оштећења претрпела локална путна мрежа, те би за њену реконструкцију требало издвојити око 173 милиона динара.
Додаје се и да штета у пољопривреди износи око 58 милиона динара, док је вода потпуно уништила више од 160 хектара пољопривредног земљишта и засада.
Током данашње посете Мартиновић је обишао и домаћинство Милана Контића, као и макадамски пут у насељу Шилово, а о стању на овом подручју и обнови инфраструктурних објеката, разговарао је са председником општине Медвеђа Драганом Кулићем.
Rute i Betel doputovali u Beograd, dočekala ih Ana Brnabić

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мартиновић у Медвеђи: Добри односи Срба и Албанаца гарант су просперитета југа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.