Да ли је неопходно да се истуширамо одмах након изласка из мора?

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 18:01

Да ли је неопходно да се истуширамо одмах након изласка из мора?

Некима је непријатна со на кожи након купања у мору, па се одмах истуширају, другима не. Фото: Pixabay/FotografieLink Шта је боље за кожу? Одавно знамо да морска вода, богата сољу, као и ваздух, на много начина благотворно утичу на здравље. Купање у морској води, слане сауне и употреба морске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << соли у кувању одавно су део људске културе.
Познати су и утицаји морске средине на кожу у одређеним условима.
У сваком случају, добро је знати како морска со утиче на вашу кожу.
Увек запамтите две ствари: Mорска вода мора бити чиста и није погодна за све типове коже. Зато је добро пре купања у мору проверити реакцију на малом делу тела.
Побољшање симптома екцема
Екцем је уобичајена алергијска упала коже која се манифестује као испуцала, сува или сврби кожа, понекад као оток. Једна студија из 2016. године показала је да морска вода може позитивно утицати и на кожу захваћену екцемом.
Добри ефекти потичу од минерала којима је морска вода обогаћена, као што су калцијум, магнезијум, калијум, цинк, селен, хром… Купање у морској води тако може утицати на побољшање симптома. Главни услов је, наравно, да је море чисто.
Ублажавање других алергијских реакцијa Морска вода смањује присуство имуноглобулина Е, који изазива алергијске реакције, а такође успорава или зауставља реакцију коже на присуство одређених других супстанци које изазивају алергије.
Помоћ код псоријазе Лекари често препоручују намакање у морској води или води са одговарајућом количином морске соли да би се ублажили симптоми псоријазе. Неће бити наодмет ако мало више пливате у мору него иначе да бисте смањили обим или се чак решили псоријазе. Истиче се, међутим, да то наравно не значи да ћете се трајно решити псоријазе, јер је то хронична болест. Иако још увек није јасно зашто морска вода ублажава псоријазу, истраживачи претпостављају да она шири крвне судове, ослобађа ендорфине и енкефалине који помажу у сузбијању болова или помаже у уклањању бактерија на површини коже.
Природни пилинг Морска вода може деловати као пилинг за цело тело, уклањајући мртве ћелије са горњег слоја коже. Ово спречава њихово накупљање, што обично доводи до акни и митесера.
Idete na odmor? Ovo su stvari koje treba odmah očistiti kada uđete u hotelsku sobu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је неопходно да се истуширамо одмах након изласка из мора? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.