Зеленски: Слаб одговор Путина, губи контролу над сопственим народом

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 17:38

Зеленски: Слаб одговор Путина, губи контролу над сопственим народом

Украјински председник Володимир Зеленски оценио је да је одговор Владимира Путина на оружану побуну „Вагнера“ био слаб и да председник Русије губи контролу над сопственим народом. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Press Office via AP „Сва та вертикала моћи, коју је некада имао, сада се само >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << урушава“, рекао је Зеленски у интервјуу за Си-Ен-Ен.
Он је навео да извештаји украјинске обавештајне службе показују да Кремљ мери подршку коју има шеф „Вагнера“ Јевгениј Пригожин, додавши да половина Русије подржава побуну те приватне војне групе.
Када је реч о руско-украјинском сукобу, Зеленски је истакао да је крајњи циљ Кијева ослобађање Крима, који је Русија анектирала 2014. године.
„Не можемо да замислимо Украјину без Крима. И док је Крим под руском окупацијом, то значи само једно: рат још није завршен“, поручио је он.
На питање да ли постоји сценарио по којем би могло да дође до примирја, без повратка Крима, Зеленски је рекао: „То онда неће бити победа“.
Говорећи о састанку са директором ЦИА Вилијемом Бернсом који је поново посетио Кијев, Зеленски је рекао да би његова комуникација са шефом ЦИА увек требало да буде „иза кулиса“.
„Разговарамо о важним стварима, о томе шта је Украјини потребно и како је Украјина спремна да делује“, навео је украјински председник.
Према његовим речима, Кијев ништа не крије од ЦИА јер „имају добре односе“.
„Ситуација је прилично јасна. Имамо добре односе са директором ЦИА и разговарамо. Причао сам му о свим важним стварима, у вези са бојним пољем, које су нам потребне“, рекао је Зеленски.
Putin čestitao Dan nezavisnosti Belorusije Lukašenku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Слаб одговор Путина, губи контролу над сопственим народом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.