Заборавите на опекотине од сунца са ова два природна састојка

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 17:01

Заборавите на опекотине од сунца са ова два природна састојка

Ако не желите да будете „црвени као рак“, избегавајте интензивно излагање сунцу између 11:00 и 16:00 часова. Фото: Pixabay/StarFlames Претерано излагање сунцу неће побољшати лепоту и потамњење коже, али може изазвати додатне проблеме као што су опекотине.
Након таквог излагања, кожа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обично постаје црвена, сврби и пецка.
Ако не желите да будете „црвени као рак“, избегавајте интензивно сунчање између 11 и 16 часова, јер су тада УВ зраци најјачи. Ако је прекасно и ваша кожа је оштећена, дерматолози дају неке савете.
Према дерматолозима, алое вера и кокосово уље могу помоћи у смиривању опекотина и смањењу ожиљака узрокованих прекомерним излагањем сунцу.
Веома је важна правилна примена кокосовог уља.
Ипак, треба бити опрезан. Ако га примените одмах након опекотине, можете погоршати бол, оток и оштећену кожу тако што ћете ухватити топлоту.
Зато се препоручује да прво користите алое веру, а затим кокосово уље. То значи да ако сте забринути због коже опечене од сунца, одложите наношење кокосовог уља и уместо тога се ослоните на хлађење алое вере или креме за сунчање.
Gotovo svi jedemo ovo meso, a verovatno nemamo pojma koliko je štetno!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Заборавите на опекотине од сунца са ова два природна састојка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.