Умро последњи припадник француске јединице која се искрцала у Нормандији (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 14:56

Умро последњи припадник француске јединице која се искрцала у Нормандији (ФОТО)

Последњи преживели припадник француске командоске јединице, која се на Дан Д искрцала са савезничким трупама у Нормандију како би започела ослобођење Француске од нациста, преминуо је данас у Паризу. Фото: Танјуг/Ludovic Marin, Pool via AP Како преноси Ројтерс, Леон Готје је био један >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 177 француских зелених беретки, које су кренуле са плажа Нормандије дубље на територију Француске.
Фото: Танјуг/Peter J.Carroll/U.S. Coast Guard via AP, File Агенција подсећа да је Готје био на једном од последњих француских ратних бродова који су отпловили према Британији, како би се придружили слободним француским снагама генерала Шарла де Гола, када су Немци 1940. заузели северни део Француске.
Фото: Танјуг/AP Photo, File “Рат је беда. Можда је ово глупо, али не тако давно сам помислио – можда сам убио младића, оставио сирочад, од жене направио удовицу или расплакао нечију мајку. Нисам то желео. Нисам лош човек. Убити човека који ти ништа није урадио. То је рат, то радиш за своју земљу“, рекао је Готје у интервјуу за Ројтерс 2019.
Mađarska traži da EU produži izuzeće MOL-u iz sankcija protiv Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Умро последњи припадник француске јединице која се искрцала у Нормандији (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.