Извоз руске нафте у Индију обара рекорде десети месец заредом

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 13:11

Извоз руске нафте у Индију обара рекорде десети месец заредом

Дневне испоруке нафте из Русије у Индију порасле су на 2,2 милиона барела дневно током прошлог месеца и тако обориле рекорд десети месец заредом, саопштила је аналитичарска фирма Кплер. Фото: Танјуг/Karachi Port Trust via AP Индијски увоз нафте из Русије је сада већи него увоз из Саудијске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Арабије и Ирака заједно, преноси Блумберг.
Извоз нафте Уралс из Русије у Индију је у јуну оборио још један рекорд – 1,5 милиона барела дневно.
Највећи купци руске нафте у Индији су у протекла два месеца били индијска државна компанија Индиан Оил цорп. и највећи холдинг у земљи Релајенс Индастрис, додаје агенција Кплер.
Аналитичар компаније Кплер Виктор Катона сматра да је индијски увоз нафте из Русије близу свог лимита због проблема са инфраструктром, као и због потребе да се одрже добри односи са осталим снадбевачима нафтом.
Он очекује да ће наредних месеци увоз нафте из Русије почети да пада.
Putin čestitao Dan nezavisnosti Belorusije Lukašenku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Извоз руске нафте у Индију обара рекорде десети месец заредом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.