Брнабић: Опозиција злоупотребљава Скупштину, расправа изгубила сваки смисао

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 11:14

Брнабић: Опозиција злоупотребљава Скупштину, расправа изгубила сваки смисао

Расправа у Скупштини Србије која траје више од месец дана изгубила је сваки смисао, оценила је данас председница Владе Србије Ана Брнабић и додала да је она у парламенту била више од 11 дана јер је желела да покаже колико поштује тему саме седнице на којој се расправља о безбедносној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ситуацији у земљи. Фото: Танјуг/Пеђа Вучковић Навела је да је у Скупштини и због захтева, међу којима је и онај за оставку министра полиције Братислава Гашића.
„Опозиционари су захтевали ту седницу, а очигледно нису очекивали да ће тај њихов захтев бити прихваћен. Иако су тражили седницу нису ни гласали за дневни ред, кворум за заседање обезбеђивали су посланици Српске напредне странке а опозиционих посланика је некада у сали било мање од оног броја који је тражио седницу“, рекла је она гостујући на ТВ Хепи и оценила да је реч о политичкој злоупотреби парламента од стране опозиције.
Додала је да се политиканством и дугим трајањем седнице губи драгоцено време јер, како је рекла, због тога на скупштинску расправу и усвајање чекају одређени закони који су веома важни за грађане. „Чека Закон о финансијској подршци породицама са децом до 16 година, којим би она добила једнократну помоћ од по 10.000 динара. Влада Србије је издвојила новац за ову намену али Скупштина Србије мора да усвоји тај закон, на основу кога би новац био исплаћен“, рекла је премијерка.
Додала је да из истог разлога чекају и закони о планирању и изградњи, те закон о радним дозволама, „којим се боримо за бољи положај наших радника и више страних радника у Србији“. Оценила је да опозиција користи скупштину за своју промоцију, да је расправа тамо постала „игроказ где опозиционари воде обрачуне о томе ко ће бити лидер опозиције и странака и да се понашају неодговорно“.
„Они за то користе скупштину и тамо се више и не разговара о главној теми седнице због које је и сазвана. Тон који се чује у парламенту је недостојан и грађана и наше земље“, рекла је Брнабић. Навела је да и њен посао као председнице Владе Србије трпи због дугог трајања седнице, јер како је рекла, све састанке мора да обавља у време паузе у скупштинском заседању, а када се седница увече заврши, обавља остале премијерске послове.
Истакла је да су без обзира на то у последњих десетак дана постигнути велики и важни успеси, међу којима је и организација специјализоване изложбе ЕКСПО 2027, затим отварање на хиљаде радних места, отварање обилазнице око Београда, издавање прве дозволе за аутономну вожњу.
„На добијању домаћинства организације ЕКСПО 2027. честитали су нам сви, један Блинкен, Бандерас, а само неки код нас кажу да то није много важно“, рекла је Ана Брнабић.
Zamljotres magnitude 3,1 kod Aleksandrovca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Опозиција злоупотребљава Скупштину, расправа изгубила сваки смисао се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.