Русија: Нема основа за одржавање уговора о безбедном извозу житарица

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 11:04

Русија: Нема основа за одржавање уговора о безбедном извозу житарица

Изасланик Русије при Уједињеним нацијама у Женеви Генадиј Гатилов изјавио је данас да нема основа да се одржава статус qуо уговора о извозу житарица из црноморских лука који истиче 18. јула. Фото: Танјуг/АP Photo/Khalil Hamra, File Гатилов је истакао да се „одуговлачи“ са спровођењењем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << руских услова за продужетак споразума који подразумевају, између осталог, поново повезивање руске Пољопривредне банке на СВИФТ систем међубанкарских финансијских трансакција, преносе Известја.
„Русија је више пута продужавала овај споразум у нади да ће то донети позитивне промене. Међутим, оно што смо до сада видели не даје нам основа да пристанемо да се одржава такав статус кво“, рекао је Гатилов.
Договор о извозу житарица из црноморских лука постигнут у јулу 2022. године између Русије и Украјине уз посредовање Уједињених нација и Турске, с циљем да се спречи глобална криза хране и дозволи безбедан извоз украјинских житарица.
Прошле недеље, Уједињене нације су изразиле забринутост због тога што од 26. јуна нису регистроване нове бродске пошиљке иако је пријаве поднело чак 29 теретних пловила.
Zbog obilnih poplava raseljene su hiljade ljudi širom Kine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: Нема основа за одржавање уговора о безбедном извозу житарица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.