Нови Зеланд забрањује употребу танких пластичних кеса

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 10:44

Нови Зеланд забрањује употребу танких пластичних кеса

Нови Зеланд је постао прва земља на свету која је проширила забрану употребе пластичних кеса у супермаркетима на танке кесе, које се обично користе за воће и поврће. Фото: Pixabay/Makalu Мера која је ступила на снагу у суботу део је шире владине кампање против пластике за једнократну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << употребу, преноси ББЦ.
Већина купаца користи сопствене торбе приликом куповине након што су пластичне кесе забрањене 2019. године.
Последњих година многе земље су увеле таксу или забрану пластичних кеса.
„Нови Зеланд производи превише пластичног отпада“, рекла је помоћница министра за животну средину Рејчел Брукинг.
Она је додала да је „сачувано“ више од милијарду пластичних кеса од када је забрана употребе дебљих кеса ступила на снагу 2019. године.
Очекује се да ће нови потез спречити употребу 150 милиона танких пластичних кеса годишње.
Srednji kurs evra danas 117,2348 dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Зеланд забрањује употребу танких пластичних кеса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.