Због обилних поплава расељене су хиљаде људи широм Кине

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 10:38

Због обилних поплава расељене су хиљаде људи широм Кине

Због обилних поплава у Кини расељене су хиљаде људи широм земље, а престоница Пекинг добила је кратак предах од великих врућина, наводи се у саопштењу Службе за ванредне ситуације. Фото: Танјуг/Chen Zhenhai/Xinhua via AP У провинцији Хунан у централној Кини више од 10.000 људи хитно је евакуисано >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << због поплава које су срушиле око 70 кућа, оштетиле 2.283 објекта и поплавиле поља са засадима, преноси АП.
Губици се до сада процењују на најмање 575 милиона јуана (79 милиона долара), саопштено је из Службе за ванредне ситуације.
Кинески Национални климатски центар је саопштио данас да је у Пекингу током девет дана температура ваздуха прелазила 35 степени Целзијуса, што је последњи пут забележено 1961. године, деценијама пре него што је вец́ина становника Пекинга почела да користи клима уређаје или вентилаторе.
U Hagu otvoren Međunarodni centar za istraživanje rata u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Због обилних поплава расељене су хиљаде људи широм Кине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.