Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 09:47

У Хагу отворен Међународни центар за истраживање рата у Украјини

Међународни центар за истраживање руске инвазије на Украјину данас ће бити отворена у Хагу, као први корак ка могућем оснивању трибунала за кривичну одговорност званичника Кремља. Фото: Танјуг/Txllxt Txllxt Лондонски Гардијан преноси да ће Међународни центар за истраживање руске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инвазије на Украјину (ICPA) имати тужиоце из Кијева, ЕУ, САД и Међународног кривичног суда (ICC) који ће истраживати сукоб у Украјини и прикупљати релевантне доказе пре оснивања специјалног трибунала који би званичницима Кремља могао да суди због покретања рата у Украјини.
Високи званичници ICPA одржаће данас конференцију за новинаре у седишту правосудне агенције ЕУ, Евроџаста, наводи се у саопштењу Евроџаста.
Између осталих, конференцији за новинаре ће присуствовати украјински генерални тужилац Андриј Костин, главни тужилац Међународног кривичног суда Карим Кан, помоћник државног тужиоца САД Кенет Полит и европски комесар за правосуђе Дидије Рејндерс.
Mirnija noć u Francuskoj, Makron održao hitan sastanak vlade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Хагу отворен Међународни центар за истраживање рата у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.