Рутинска војна вежба КФОР-а на западу Косова и Метохије

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 09:31

Рутинска војна вежба КФОР-а на западу Косова и Метохије

Регионална команда КФОР-а Запад саопштила је данас да ће у периоду од 4. до 6. јула године спровести рутинску војну вежбу у западном делу Косова и Метохије с циљем да се побољшају готовости и припремљеност јединица. Фото: Wikimedia Commons/Sgt. Joshua Dodds У саопштењу се наводи да ће војници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и возила те мисије бити распоређени у општинама Исток, Штрпце, Мамуша, Дечане, Ђаковица, Драгаш, Елез Хан и Елезит Качаник.
Наводи се да ће се у периоду одржавања вежбе бити хеликоптерских летова изнад општина Ђаковица, Штрпце и Мамуша, а конвоји тешких возила пролазиће примарним и секундарним саобраћајницама унутар овог подручја.
Истиче се да КФОР спроводи овакве рутинске вежбе због обуке, „како би обезбедио благовремен и сигуран одговор“ настојећи да обезбеди минималан утицај на цивилно становништво и ограничи сваки поремећај комерцијалних активности.
„КФОР је свакодневно фокусиран на спровођење свог мандатада да осигура безбедно окружење и слободу кретања за добробит свих заједница које живе на Косову у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН из 1999. године“, наводи се у саопштењу.
Lajčak: Na severu KiM stanje i dalje krhko uprkos koracima za smanjenje tenzija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рутинска војна вежба КФОР-а на западу Косова и Метохије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.