Како до крупних очију уз неколико трикова? Мале промене праве велику разлику

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 09:07

Како до крупних очију уз неколико трикова? Мале промене праве велику разлику

Очи су огледало душе, али исто тако својом заводљивошћу могу освајати срца супротног пола… Фото: Pexels/Karolina Grabowska Било да имате крупне или ситне очи вероватно настојите да вам очи увек буду истакнуте и да привлаче пажњу. То може урадити уз пар маке-уп трикова за које гарантујемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ћете брзо уврстити у своју дневну рутину шминкања.
Посветљена водена линија Иако многе жене воле чувени smokey eyes, при чему је унутрашња линија доњег капка, тзв. “водена линија” исцртана тамним креоном, овакав начин шминкања може визуелно умањити око. За све оне даме које желе да увећају око – ставите на водену линију доњег капка белу или неку другу светлу оловку која ће учинити да ваше око изгледа веће.
Средите подочњаке Ако средите целу шминку а не прекријете тамне подочњаке, то је потпуно исто као да се нисте ни шминкање. Или можда још горе… Тако вам шминка само може истаћи умор, а очи вам могу деловати ситније. Зато одаберите коректор у нијанси светлијој од вашег тена, прекријте подочњаке и тамнијом шминком истакните очи. И не заборавите да маскаром дате посебан акценат на трепавице – тиме ћете још више истаћи свежину целог лица.
Хладне боје које увећавају око Користите хладне нијансе креона или течног ајлајнера уместо црног и ваша беоњача ће деловати сјајније, што ће додатно помоћи да вам очи изгледају веће. Експериментишите са различитим нијансама плаве, тиркизне или зелене боје и сигурни смо да ће вас овај трик одушевити.
Играјте се бојама и нијансирајте Немојте се плашити да комбинујете боје. За најпрефињенији ефекат се послужите омбре техником, односно финим нијансирањем и преласком из најсветлије у најтамнију нијансу сличних боја. Уколико желите да учините око још већим, служите се светлијим нијансама, али и њих не заборавите да нијансирате. У угао очију и све до две трећине ока нанесите најсветлију нијансу, а у спољашњи угао и на прегиб капка нанесите најтамнију. Изблендајте их чистом четкицом тако да делује као да се стапају из једне у другу боју, а на средину капка додајте мало сјајне сенке светлијих нијанси или хајлајтера.
Хајлајтер Осим што га можете нанети на средину капка, хајлајтер можете наносити и у унутрашњи угао ока, тик уз сузни канал или одмах испод линије обрва, односно њене друге половине. Ако имате розе подтон коже, одабирајте топле ружичасте тонове, а уколико вам тен има жућкасти или маслинасти подтон, златне нијансе ће бити одличан избор за хајлајтер. Он ће додатно нагласити и увећати ваше очи а уз то ће им дати и префињен изглед.
Прегиб капка је веома важан Као што смо већ рекли, немојте презати од коришћења различитих нијанси земљаних тонова. Најбоље би било да увек у оптицају имате неки трио комплет сенки, при чему ћете средњу нијансу користити да нагласите прегиб капка. Када нанесете сенку, настојте да је добро изблендате густом четкицом у читавом луку изнад капка. Тиме ће ваш поглед добити додатну дубину, а ваше очи ће изгледати природно елегантне.
Не плашите се ајлајнера (туша) Уз мало вежбе и добре воље, и ви можете наносити ајлајнер попут професионалаца. Уколико га нанесете уз горњу линију капка, односно трепавица, додатно ћете нагласити саме трепавице и читав make up стил, док ћете додавањем ајлајнера или креона и на линију доњих трепавица употпунити читав изглед и још више визуелно увећати очи.
Трепавице и обрве Трепавице и обрве су нешто на шта треба обратити највише пажње. Трепавице обавезно увијте и истакните са макар два слоја маскаре (како горње, тако и доње), при чему ћете их првим слојем издужити, док ћете другим слојем учинити да оне изгледају гушће. Што се тиче обрва, оне најпре треба да буду лепо обликоване и увек одржаване. Њихов облик је веома важан. Направите лук који највише одговара вашим цртама лица, а најучесталије је да се бира онај облик при коме је највиша тачка на почетку последње трећине обрве. Овај облик загарантовано отвара поглед и скреће пажњу на очи.
Koji ste tip potrošača?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како до крупних очију уз неколико трикова? Мале промене праве велику разлику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.